تلفن تحت شبکه

تلفن تحت شبکه

فناوری VOIP امکان انتقال صدا و مکالمات صوتی را روی بستر اینترنت و شبکه داخلی فراهم می کند، به گونه ای که برای انجام مکالمات تلفنی دیگر نیازی به خرید خط تلفن از شرکت های ارائه دهنده نخواهد بود.

بدین ترتیب، تنها با داشتن یک ارتباط اینترنت پرسرعت و یا با بهره گیری از شبکه داخلی، بدون نیاز به پرداخت هزینه ای غیر از اشتراک اینترنت امکان برقراری ارتباط تلفنی بین تمام مراکز یک سازمان که از نظر جغرافیایی در نقاط مختلفی مستقر هستند، فراهم می شود.از مزایای اصلی VOIP می توان به دو مورد اشاره کرد: کاهش هزینه های عملیاتی و انعطافپذیری.

از لحاظ کاهش هزینه، همانطور که ذکر شد با بهره گیری از این سیستم هزینه مکالمه بین پرسنل و نیز هزینه استفاده از بسیاری امکانات مانند ضبط مکالمات، کنفرانس صوتی، و صندوق پستی صوتی به صفر می رسد. فناوری VOIP علاوه بر اینکه انعطاف بالایی را چه در استفاده و چه در مدیریت مکالمات صوتی فراهم می کند، امکان یکپارچه سازی با فناوری هایی مانند ویدئوکنفرانس، انتقال فایل، و سیستم پیام رسانی را میسر می نماید.

 مروری بر VoIP

آیا هرگز به این اندیشیده اید که چرا مکالمات تلفنی بین کشورهای دور دست گاهی حتی از مکالمات درون کشوری نیز ارزانتر هستند و کیفیت بالاتری نیز دارند؟ این به خاطر استفاده از فناوری VOIP است. امروزه فناوری VoIP و یا انتقال صوت بر روی شبکه (Voice over IP)، سیستم های تلفنی سنتی را به چالش کشیده است.

VoIP نه تنها ارزانتر و پایدار است بلکه امکانات دیگری مانند ترکیب با سرویس های کامپیوتری و اینترنتی دارد. با استفاده از این ویژگی می توان سرویس هایی را خلق کرد که پیاده سازی آن ها با استفاده از مراکز تلفنی سنتی اگر غیر ممکن نباشد، بسیار دشوار است.

اجزاء تشکیل شده یک سیستم VOIP:

  1. تلفن VoIP که معمولا با پورت شبکه (اترنت) به شبکه کامپیوتری وصل می شوند. این تلفن ها به صورت نرم افزاری نیز وجود دارند که بر روی کامپیوتر کاربر نصب می شوند و به کمک هدست به جای تلفن سخت افزاری می توان از آن ها استفاده کرد.
  2. سرور تلفنی VoIP که مکالمات را ایجاد، مدیریت و کنترل می کند.
  3. معمولا یک Gateway تلفنی برای اتصال به شبکه تلفن شهری (تلفن آنالوگ یا دیجیتال) استفاده می شود. این Gateway از یک سمت به خطوط تلفن شهری متصل می شود و از سمت دیگر به پورت شبکه (اترنت) به شبکه متصل می شود.

استفاده از VoIP برای اتصال دفاتر ادارات:

 در سیستم تلفنی سنتی هر دفتر یک شرکت یا سازمان دارای یک سیستم تلفنی جداست. کارمندان هر دفتر برای تماس به یکدیگر باید از خطوط تلفن و زیرساخت مخابرات استفاده کنند. این موضوع هزینه ارتباطات را بالا می برد. علاوه بر آن کارمندان مجبورند برای یک تماس ساده شماره های متعددی بگیریند. اما در صورت پیاده سازی VoIP در سازمان ها، تمامی دفاتر از یک سیستم تلفنی استفاده می کنند و کارمندان هر دفتر برای تماس با یکدیگر فقط شماره داخلی می گیرند.

 بی نیازی از سیم کشی مجزا:

 با استفاده از این فناوری از بستر شبکه داخلی موجود، برای ارتباطات تلفنی استفاده می شود که موجب کاهش کابل کشی مجزا برای هر میز کار (یک یا دو کابل شبکه) می گردد. با افزایش تعداد کارکنان، مجموع این هزینه ها به ازای هر میز کاری نیز افزایش می یابد که برای مجموعه ای بیش از 30 نفر کاملا محسوس خواهد بود.

 هم چنین در صورت جابه جایی محل کاربر، دیگر دردسر سیم کشی به مکان جدید ایشان وجود نخواهد داشت.

"امداد کامپیوتر تهران" با داشتن تجارب فراوان در زمینه طراحی ،پیاده سازی و پشتیبانی انواع سیستم های تلفنی تحت شبکه با استفاده از راهکارهای شرکت های معروفی همچون سیسکو، سونی و ... آماده ارائه انواع خدمات در این زمینه می باشد.

 


چاپ   ایمیل